onsdag, mars 21, 2007

På vrangsiden eller noe slikt



Slik ser det ut på innsiden når vinduene har byttet størrelse, det blir litt jobb på innsiden også. Her er Bjørn godt i gang med å dekke hull nummer 1. I skrivende stund har vi fått plate som dekker glava og i morgen skal vi få lister rundt vinduet ryktes det.

Jeg håper jeg får satt opp tapet før helgen. Intill videre må vi bare skjøte inn litt tapet i dette rommet for resten av vinduene i dette rommet blir ikke skiftet før til høsten.

Ser dere panelen på toppen det er den opprinnelige fra 1911 eller noe slikt. Men den er sant og si lite pen. I tillegg vil det være en uoverkommelig jobb og avdekke den skikkelig.

Shopping abstinenser!

Bilde lånt fra Creme de la Creme


Bilde: Lånt fra Huset på landet



Etter vi flyttet på landet lider jeg av butikk abstinenser her er mye stusselig. Men det finnes en hyggelig butikk her og det er Huset på landet. Det nederste bildet er i fra butikkens vårvarer, men det er vel tross alt en grense for hvor mye nips jeg skal ha.

Nettbutikker er jo også en redning. Nå går jeg og gleder meg noe veldig til boken jeg har kjøpt på Creme de la creme kommer.

søndag, mars 18, 2007

Panelmaling og tapet


Endelig har vi klart å ta en beslutning, vi har bestillt tapet til den innerste stuen. Den er jo trolig klar til å tapetseres om noen uker for alle veggene er tatt utvendig og vi har da fått de nye vinduene inn. Vi har sett på mange typer tapet og endte til slutt opp på en lys grønn og beige tapet fra sanderson. Fargene på bilde over gjengis ikke helt riktig men mønsteret vises jo. Håper på å få satt opp denne i påsken.



Endelig er jeg i gang med å male, det er så mye som skal males så jeg har vel prøvd å utsette det i det lengste. Har begynnt på det nye kjøkkenet. Vinduene skal også malens men hadde ikke egnet pensel.

Type kjøkken, tja si det her ombestemmes det dag for dag. Vi er nå i en periode der vi ser for oss ett ganske moderne kjøkken. Men om noen dager skal vi nok ha noe annet igjen. Det er slitsomt når en synes alt er fint.

Tusen takk for hyggelige kommentarer på huset vårt. Når jeg startet opp med bloggen var det mest for at de der hjemme skulle se fremdriften og nå er det jo blitt en skikkelig hobby dette med blogging. Kjempe morsomt.

fredag, mars 16, 2007

En vegg er nesten klar....


Dette bilde viser hvordan veggen så ut før med mye mindre vinduer desverre går det ikke så tydelig frem.




På mandag tok snekkerne ned stilase og vinduene er nå skiftet og det er lagd hull til dør. Vi gleder oss nå storveis til å få på denne. Glassverandaen er byggetrinn 2. Snekkerne har nå begynnt på veggen mot uthuset.


Bildet er litt dårlig da jeg har tatt det med mobiltelefonen.

Verdens tristeste bad?

Husrestaurerinsprosjektet vårt tar jo sin tid, og sannsynligvis blir ikke badet tatt før sen høstes tidligst. Så for å bøte på å ha verdens tristeste bad har jeg kjøpt en del nytt stasj fra nordhjem. Tror det skal gjøre opplevelsen noe bedre. Alt fra Green Gate kanskje jeg våger meg til å legge ut bilder av det triste badet etter sakene er på plass.






fredag, mars 09, 2007

Olstad - husbygging






Når jeg lagde bloggen var meningen at jeg skulle legge ut rapport om husbyggingen/restureringen vår. Det har jo blitt mye annet i grunnen. Dels fordi det en periode har stått stille i husprosjektet, men mest fordi det har vært så mye annet å skrive om.

Jeg har lagt med tre bilder de viser at vi nå har fått byttet panel og satt inn vinduer ved inngangspartiet. Jeg legger ved ett bilde som viser noe av dekoren under møne etter vi byttet tak, noe tak genstår.

Så til slutt legger jeg med ett bilde som jeg synes viser godt hvor annerledes huset blir med høye korsvinduer og stående panel.

Vi har vært så heldig å få en ny flink snekker og han driver nå å bytter panel og vinduer på sørveggen. Om dere tror det er hyggelig og ha en vegg uten vinduer så stemmer ikke det helt. Men tror resultatet blir bra. Klarer ikke få tatt skikkelig bilder av dette da alt dekket av pressening.

God helg alle sammen

torsdag, mars 08, 2007

Endelig ferdig med mva oppgjøret



Tid for en liten pust i bakken

Jeg har jo fortsatt mitt lille nettfirma samlelampe . Dette har jeg holdt på med i flere år nå. Først var det en hobby og nå er jeg i ferd med å bygge opp flere varer og større nettbutikk. Det er artig. Men det som ikke er morsomt er Regnskapet. I år er første gang jeg har MVA oppgjør og det skal leveres før den 10 - endelig er jeg ferdig. Hvordan gjør dere andre damer som har både heltids og deltids nettbutikker det. Har dere regnskapskontor eller fører dere regnskap selv? Tror jeg skal forsøke å få ett regnskapskontor til å overta i 2007, bruker for mye tid på dette.

Bilde over viser den nye FLight lampen utstillt på Formland messen 2007. Det var artig å være der å se. Jeg har agentur på Hvidkløver lampen i Norge og er forhandler av FLight lamen men har ikke agentur på den.

tirsdag, mars 06, 2007

Tirsdagshilsen


For meg er tirsdager en slitsom dag. Da er jeg i Oslo på kontoret, det er ganske langt bruker nesten 2 timer med trafikk hver vei. Men nå er jeg kommet hjem og det er en hel uke til neste gang. Tirsdagskvelden blir da bloggingens kveld, i håp om å finne litt inspirasjon til mer kreative sysler en Systemkonsulent jobben som jo heldigvis er bare 50%, har jo blitt overtalt til å bli frem til sommeren.






Så har jeg oppdaget tradera.se, det er jo på mange måter godt jeg ikke gjort før nå. Jeg har faktisk fått tak i 2 Egersund Brun fasan tallerkener og ikke minst en nydelig rød såpeskål fra Gustavsberg. Jeg har jo inntill jeg leste på bloggen til ”For the love of country” trodd at dette var ett Egersund mønster men der lærte jeg at dette er ett gammelt engelsk mønster som mange har brukt og da ble det plutselig artig med mange fabrikanter.

Men fortsatt er Egersund favoritten blant gamle saker, jeg er stadig rundt å leter etter gamle tallerkener og fat. Skapet er fullt av stekefat i ulikt mønster, de helt hvite, med roser, fasan, ulike mønster i blått også ulike blomster motiv. Men etter at de 2 første fatene, 5 dype tallerkenene og 2 saus koppene er i hus er det vanskelig å finne resten. Jeg tror jeg kan servere suppe til 40 gjester i ulike Egersund dype tallerkener, og jammen tror jeg ikke mange av dem kan ha sin egen sausnebb også, men hvor ofte har jeg slike selskaper... Kanskje noe å tenke på hvis vi skal ha selskap når vi ferdig med huset.






Til slutt må jeg fortelle om en sensasjon. Vi var på Harry tur i slutten av forrige uke og da fant jeg jammen Odd Molly jakken jeg har lett etter lenge. Det var stas også på Thon senteret i Tøcksfors da, sjokkert slutter jeg aldri å bli. Har til nå hatt den på meg hver dag siden jeg kjøpte den. I morgen må jeg nok ha noe annet.

torsdag, mars 01, 2007

Evakuert - Vinterferie



Lille 3 åringen og jeg har evakuert hjemmet:-). Vi driver midt i oppussings prosjekt og i slutten av denne uken skal de skifte vinduer på den ene veggen. Vi skal ha annen størrelse på vinduene enn det som har vært i huset de siste 50 år, (vi prøver å sette huset tilbake til opprinnelig stil - se bilde over) så dvs motorsag ol inn i stuevegge. Kan ikke si jeg gleder meg til å komme hjemm til det kaoset som råder men da er det forhåpentligvis tett. Det er litt slitsomt å bo i ett renoveringsobjekt noen ganger.


Kanskje legger jeg ut noen bilder over kaoset, men det er ikke helt sikkert. Vi har reist til mine foreldre og har superkosedager her mens vertskapet er på jobb. Trolig blir det tid til en liten tur på besøk til Hagen på landet også hvis de blir friske mens vi er her.


Legger inn litt sommer inspirasjon.