onsdag, mai 30, 2007

TVKokker






Hva er det med matprogram, ikke er jeg noen stor kokk, det går mye i Toros halvfabrikata og enkle retter så man kan jo lure hvorfor jeg sitter klistret forran TV ogser på alle disse matprogrammene, mulig jeg tror jeg skal bli en mer kreativ kokk ved å se alt dette. På samme måte som jeg tror jeg skal lære å sy ved å kjøpe lekre stoffer, men det er en annen hisotrie. Uansett gleder jeg meg stort nå over Nigellas kjøkken hver tirsdag. Så istedet for å lage lekre retter gikk jeg ut å kjøpt noen nye fat. Meg og fat...

Bildene er lånt fra Nigella.com (som også er verdt ett besøk)

tirsdag, mai 29, 2007

Pinse i igjengrodd hage






Tirsdag er jo bloggedagen, denne uken har det ikke vært oslotur på tirsdag, men det ble blogging alikevel.

Pinsen var vellykket, vi hadde et nydelig vær i begynnelsen av pinsen, jeg fikk plantet noen roser i en krukke på bordet. Luket litt og sett på hagen. Hagen er igjengrodd men skal jeg være ærlig liker jeg litt den mystikken som igjengodde hager har. Men med mindre vilniss enn hos meg hadde jo værteordel.

torsdag, mai 24, 2007

Vi bor på byggeplass, hvordan gjøre det beste ut av det?






I går hentet jeg endelig boken Franske stemninger på nordisk vis som har kost seg på posthuset noen dager – for en fantastisk bok. Den var virkelig flott.

Vi holder jo på med renovering av huset fortsatt... Ting tar tid så vi har fortsatt midlertidig kjøkken, mange rom som ubebodde pga byggeaktivitet. I kveld har jeg gjort en innsats på det midlertidige kjøkkenet som vi jo tross alt bruker...Siden dette kommer til å ta litt tid er nå målet med liten innsats å få det litt triveligere i de rommene vi faktisk bruker. Vi har nå ett kjøkken uten noe særlig med skap. Men jeg har satt opp noen hyller som inntill i ettermiddag har vært et eneste stort kaos. I kveld har jeg ryddet i hyllene, funnet frem noen hyggelige ting, hentet en gammel kasse fra uthuset til vinflasker og annet rot som fløt på benken, og med tanke på hvor lite trivelig det var før så ble det ikke så ille. De nyeste bruktinnkjøpene fikk plass på hyllen.

Legg merke til de nydelige små eggeglassene med rødt fasanmønster og de små fatene. De har jeg overtatt av søte snille Anna – For the love of country som lot meg kjøpe dem fra henne. Jeg har søkt på Tradera i evigheter for slike eggeglass – Så mange takker sendes til Anna, tusen millioner takk. Nå må alle jeg treffer høre om hvor morsomt det er å blogge og hvor søt Anna var som kontaktet meg etter jeg kommentert hvor fine de var i hennes blogg.

Kjære min hemmelige venn (anonym): Du traff spikeren på hode på hva jeg liker, nesten skummelt at det går ann å komme frem til hva jeg liker så godt bare ved å lese disse små innleggene. (Gleder meg til snekkeren kommer i posten:-))

tirsdag, mai 22, 2007

Liselund






Favorittserviset er Liselund fra Royal Copenhagen det finnes i både lyseblått og mørkeblått vi har det mørkeblå i kaffeservice, fikk det til bryllupet. Har nå vært på nett å sjekket for på glassmagasinet har de sagt det gått ut. Det er selvfølgelig bare tull - heldigvis. Så håper på en danmarkstur i sommer så jeg kan kjøpe noen flere deler.

Liselund er designet av Diana Holstein. Som også har designet for Ralph Lauren og Tiffany & Co.

Liselund har fått navnet sitt fra slottet Liselund på Møn - er det ikke vakkert. Skal også ha en fantastisk romantisk park. Lurer på om det er åpent for allmennheten? Det må jeg finne ut av.

fredag, mai 18, 2007

Hagearbeid for meg.



tumleplassen.no finnes det noen fantastiske leker. Blandt annet har de figurene Benders. Jeg hadde kjøpt med slike gartnerfigurer til treåringen og niesene på 17 mai. Supersmart egentlig å ha noe på lur når vi var ute å spiste familiemiddag, alltid morsomt med nye leker.

Lurer på om det går å få slike magnet figurer også i den virkelige hagen. Tror jeg er i ferd med å fastslå at jeg ikke er så glad i hagearbeid. Det tar vireklig mye tid.

Takk for søte kommentarer, God helg

mandag, mai 14, 2007

Mer om samlelampen Hvidkløver




Jeg har levert lamper til et bakeriutsalg synes det ble så fint at det var verdt litt bloggeplass selv om opprinnelig plan var at bare bloggen skulle handle om huset og ikke noe om butikkvirksomheten.

I dette lokalet er det meget høyt under taket det gjør seg veldig med samlelampen Hvidkløver på rad og rekke.

søndag, mai 13, 2007

Snart er det ny uke








Nå er det snart ny uke, helgen har vi brukt på oppussing. Det er jo nødvendig på våres byggeplass. Nå begynner rommet til treåringen å ta form. I min søken på inspirasjon har jeg funnet nydelig bilder med møbler fra Oliver Furniture de synes jeg er så fine.

Lurer på om det ikke hadde være en god ide og hatt det lille skrivebordet i stuen for uansett havner jo lekene nede. Kunne kanskje vært fint å ha en fast plass til slikt også i stuen.

Det blir IKEA møbler på våres barnerom. Gleder meg til det er klart.




Jeg har en slik hylle, men den ble litt mer rustik enn jeg trodde, lurer på om jeg skal henge den opp i gangen å ha nøker å slikt på. Eller om jeg bare skal konstatere at dette var ikke helt meg. Synes fortsatt den har sin sjarm.

Ha en fin uke alle dere. Tusen takk for hyggelige besøk og koselige kommentarer i bloggen.

fredag, mai 04, 2007

Endelig har våren kommet til Innlandet!

Jeg er jo innflytter og det jeg aldri kommer til å godta at det ikke er vår her. Ja vel det er en liten overdrivelse, men siden snøen ligger så lenge så kommer sommeren så raskt. Den lange tiden der det nesten er for kaldt til å sitte ute på trappen å drikke kaffe har vi ikke. Nå har snøen gått, trærne har blitt grønne. Så i år tror jeg vi skal få litt vår også her.

Her er lekehuset vårt som treåringens framor fikk i gave når hun var liten så det vil si at dette lille hyggelige huset snart er 60 år. Vi skal freshe det litt opp i sommer




Denne flotte kannen fikk jeg til jul. Er i fra igroshage.no


Ett nytt bilde av huset, nå er alle hjørnekassene også på plass. Dvs det er fortsatt en som mangler på trappen



Jeg har sådd blomkarse i de gamle potetkassene men de ser jo så stygge ut så jeg har plantet litte eføy i dem i påvente på blomkarsen. Liker disse gamle trekassene. Siden vi ikke dyrker poteter kan vi jo like godt bruke dem til noe hyggelig.

Så forsøker jeg meg stadig på en glamorøsfredag men det slår ofte litt feil, ender ofte opp i jeans og joggesko. Tips om den glamourøse fredagen kan leses hos Glamourbiblotekaren.

God Fredag og God helg om det ikke blir noen flere innlegg før helgen.