torsdag, mai 27, 2010

Hvis du fikk velge og vrake på øverste hylle

Denne ukens utfordring fra NIB de 3 tingene jeg ønsker meg mest til hjemmet om jeg fikk velge på øverste hylle. Så her er mine i prioritert rekkefølge.



Spisestue fra Slettvoll design Helene Hennie til den nye spisestuen våres, sofaen og stolene, WINDERMERE. Dette er nok det jeg ønsker meg aller mest på listen. Faktisk så mye at når jeg var i ferd med å trykke bestill på Nordhjems Green Gate salg så begynte jeg å tenke på sparing....




Lounge Chair | Ottoman fra Charles & Ray Eames fra 1956. Denne ser jeg veldig tydelig for meg at mannen og jeg kunne hatt hver vår i TV stua. For noen år siden gitt Frasier på tv og han hadde en slik i stua men satt aldri i den - merkelig:-)




Lampe line må jo også ha ett lampeønske og da tror jeg at jeg går for den hvite Cathrine Kullberg lampen 50 cm. Til ovenfornevnte spisestue.

lørdag, mai 22, 2010

Besteforeldremøbler




Jeg liker gamle bord, når jeg går rundt i huset og ser så er absolutt alle bordene arvet eller loppefund. Inntil nylig har vi hatt ett forholdsvis nytt IKEA bord på kjøkkenet med tilhørende stoffstoler (Alle som har 2 små barn forstår hvor utrolig teit det er med stoffstoler på kjøkkenet)

Så i denne babyventetiden fant jeg ut at jeg MÅTTE ha nye kjøkkenmøbler, og da var det bare å ta en tur ut i uthuset for der lagres det utroligste og da fant jeg denne 60 talls spisestuen etter mine besteforeldre. Ingen ville ha disse møblene da vi ryddet opp og jeg tenkte som alltid at ett ekstra bord kan jo være nyttig når vi skal ha selskap for eksempel. At uthuset er fullt av gamle spisestuer, bord og annet er jo en annen sak.

Jeg kjøpte slik teak voks på jernavaren og har pusset og polert bordet så det ble ganske så blankt og ikke minst veldig fint i fargen igjen. Bordet synes jeg er perfekt men kunne ønske meg noen Charles Eames stoler til. Det får bli ved en senere anledning.

Synes de gamle teak møblene sto kjempe godt til Wik&Walsøe serviset og den flotte blomstervasen som nå fungerer som potteskjuler for en frodig potterose.




fredag, mai 21, 2010

Babyklar




Nå går vi alle sammen og venter på Lillebror. Alt er klart og han kan bare komme til oss. Som dere ser har lille prinsesse Margrethe prøvd ut sengen med sin egen dukke.


Så ser dere sprekkeferdig mor som spiser is på 17 mai sammen med prinsesse Margrethe.


Bloggen er litt under ombygging om dagen så den er litt rar, men snart håper jeg at jeg skjønner hvordan alt skal være....

fredag, mai 07, 2010

Inspirasjon


Bilde fra Sweet Paul Magazine

Bilde fra Vitra

I går kom jeg tilfeldigvis over det fantastiske magasinet Sweet Paul Magazine der var det så mange inspirasjonsbilder at jeg ble helt satt ut... Men siden jeg selv vurderer å kjøpe noen Eams stoler falt jeg for dette bilde.
Holder på med ett lite spisebord prosjekt på kjøkkenet. Gammelt og nytt i sarlig blanding håper jeg på.

torsdag, mai 06, 2010

En hyggelig gave






Tiden går om 1 uke går jeg ut i permisjon og det er i skrivende stund bare 4 uker til termin og lillebror er snart i vente. Vi gleder oss alle 4.

Med tungt hjerte har jeg sagt opp kontor og lager leie på Peder Balkes Hus, og jeg har nå flyttet ut. Bygd fint lager i uthuset og har kontor hjemme. For en tid tilbake var jeg invitert på frokost kaffe dit og fikk kjempe flott gave. Bare se på bildene. Kruset fra svenske Vâstergården som selges hos Huset på Landet er helt fantastisk.

Pakken var helt fantastisk pakket inn og det kan dere se på Hillevis flotte blogg.

Til slutt så legger jeg med litt nytt fra nettbutikken: