tirsdag, mai 29, 2012

Vinduer og tilbakeblikk



En fin ting med å blogge er at man har historikk over hus-oppussingen. Jeg er så glad for at jeg begynte med Olstad bloggen i 2006 når vi flyttet til Toten. Det gjør at jeg kan se hva vi har tenkt og hva vi har prioritert tidligere.

I dag (29 mai 2012) har flinkeste Olstadmannen hengt på utsiden av husveggen og hengt opp vinduspynt. Pynten har han laget i snekkerverkstedet. Det blir så fint. Jeg var ute å fotograferte - han syntes ikke jeg skulle blogge om de,t for det har jeg visst blogget om før... ehhh. Som fryktet i 2010 begynte jeg vel å mase om noe annet så vinduspynten for ned på prioriteringslisten igjen.



Vinduspynten har vi vært ganske enige om fra vi begynte å planlegge huset. Mannen har laget flere modeller og jeg synes det ble akkurat slik jeg hadde håpet. Når jeg så dette gamle innlegget fra 2006 ble jeg så glad, av å se blide lille gutten, som nå er 8 år og har to småsøsken og av å se en av de fine modellene til vinduet.

mandag, mai 28, 2012

Pinse



Få ting er som å besøke bestemor og bestefar. Like ved huset deres ligger en fin badestrand. Perfekt lang-grunt for små gutter. Nydelig vær og herlig sandstrand. Bra start på sommeren for en snart 2 år gammel gutt. 

Hagearbeid

 Mamma: ser jeg tøff ut nå?

Ikke noe å si på konsentrasjonen


Lille frøkna har jobbet i hagen, hun er heldig å får hjelp av Olstadmannen. De har sådd ringblomster. Så nå vannes og stelles det. 


Fin rød vankanne fra Biltema blir brukt til vanninga.

Små søte sommer føtter spaserer fra kjøkkenhagen. 

onsdag, mai 23, 2012

mandag, mai 21, 2012

Jentetur



Nesten hver lørdag er lille frøken Margrethe og jeg på "Jentetur", når man har både lillebror og storebror er det ikke ofte man er på tur med bare mamma.

Turene består nok som oftest av helgehandel - men også det blir morsomt når man er 4 år. Lørdagens tur gikk blant annet til Lund Brød på Dyste gård som lager de beste surdeigsbrødene som finnes.


Det er også veldig hyggelig å besøke det lille bakeriet som holder til i en låve her i Kolbu. Trivelig gjeng som virkelig får en til å føle man kjøper bra mat!


Care Bear og Margrethe er kjempe fornøyd med lørdagens handel. Ferden gikk så videre til Kiwi men det var ikke så veldig bloggverdig. 


torsdag, mai 17, 2012

17 mai 2012





onsdag, mai 09, 2012

Kjøkkenhage del 1



Jeg er ikke så glad i hagearbeid generelt men jeg er svært begeistret for kjøkkenhager. Så i dag har jeg gjort første forberedelse til Kjøkkenhagen på Olstad, jeg har vært på gartneri og kjøpt krydderurter. Inntil det blir litt varmere bor de på kjøkkenet.



Ellers kom jeg på i dag at jeg kunne henge opp noen av alle kurvene mine på veggen, hjørnet har vært litt tomt og jeg fikk de unna kjøkkenbenken. Brødboksen fra Nigella Lawson har jeg hatt i mange år nå og jeg synes den er like fin.

Fine lille saltskålen fra Scanwood synes jeg er så trivelig nå på våren og sommeren. Treverk gjør seg veldig synes jeg.


tirsdag, mai 08, 2012

Vår

Bilde: Favoritter fra Nigella Lawson - påfyll på lageret i dag. 


Vår følelse på toten om dagen selv om det fortsatt er ganske kaldt. Siden vi bor langs grusvei har vi tatt en liten utflukt til Skolen til Storebror for å trene på å sykle - om noen lurte det var veldig morsomt. 


Lillefrøken Margrethe fikk sykkelen i fjor men da fikk hun ikke helt taket på syklingen men i år går det som en drøm. 

mandag, mai 07, 2012

En lyslykt mange bruksområder.

Det er nok ingen hemmelighet at jeg er begeistret for porselenet til Wik & Walsøe. Det jeg liker aller best er at de enkelte delen kan brukes til så mange ting. Den lille lyslykten er ett lite universalprodukt utover å være en kjempe fin lyslykt. Jeg bruker den til feks  snacks, oliven, syltetøy og rømme for å nevne noe.


Et annet favoritt bruksområde er å bruke skålen som smørskål det er den passe stor til og Alveskog lyslykten passer så utrolig fint sammen med oliventre smørkniven, kurv til brød. Jeg synes det er godt med salt smør så jeg strør ofte litt havsalt på smøret.


Franske Marlux lager salt og pepperkverner med livstidsgaranti. Marlux drives nå av tredje generasjon "salt og pepperkvern makere" og er ledende både i frankrike og verden på produksjon av salt og pepperkverner.  Vi har tatt inn både 14 og 20 cm høye kverner i blank finish. Fargene Grå, Sort, Hvit og Rød. De er kjempe fine men jeg klarer ikke bestemme meg hverken for farge eller størrelse. Tror jeg vil ha en hvit og en rød.

onsdag, mai 02, 2012

Verdens beste!



Lille søte lillebror har vært på småbarn-sang og er på vei hjem. Nydelig solskinn en Onsdagskveld. vov vov er som vanlig ikke langt unna.

Et hyggelig hverdags minne. Akkurat nå kunne jeg ønske jeg kunne stoppe tiden litt. Herlig vær glade småbarn og alt er fint.