mandag, oktober 13, 2008

5 lamper å kjøpe

I helgen fant jeg bladet "50 cars to buy before you die" da tenkte jeg litt videre. Fikk veldig lyst til å lage min egen liste og hva passer da bedre for lampe line enn 5 lamper å kjøpe:Pendel lampe fra Elanor Home formgitt av danske Sune Jehrbo. Finnes i mange lekkre farger. En slik må jeg ha på kjøkkenet. De kommer for salg i BoNordisk senere i høst.
Lampefavoritten samlelampe av Bjarne Urhammer anbefales på det sterkeste. Den er billig, den er vakker og ikke minst den gir et fantastisk lys. Lysbilde er superfint og den blender ikke.Klassikeren PH-lampen er fin. Jeg er ikke så veldig glad i taklampen/pendelen, men en bordlampe til hjemmekontoret. Ja takk. PH-lampen har ett genialt design og jeg synes fortsatt den ser moderne ut.
Det er ikke ofte det dukker opp nye design klassikre men det synes jeg det gjorde med Louise Campbell sine Collage pendeler. Den står nok øverst på min lampeønskeliste. Den er så vakker så man trenger ikke ha andre møbler i rommet synes jeg.Til slutt tar jeg med kjøkkenlampen min Tollbod også en Poul Henningsen lampe. Den er Henningsens siste forsøk på å lage gatebelysning før hans død. Lampen er ganse mye endret siden de første tegningene men vist er den flott.


Til sist må jeg få takke for to fine gaver jeg fått. Desverre har PCen min takket for seg så bildene av gavene har blitt ødelagt men dere må tro meg på at det var flotte gaver. Jeg har fått fine gaver fra I mitt lune hi bla ett nydelig smykke som jeg tror daisyshi har lagd selv.
I tillegg fikk jeg i sommer en flott karaffel og fine hjemmelagde kort, som var imponerende vakkre, i fra Tines hjørne. Tusen millioner takk begge to. En blomst til begge to.

3 kommentarer:

HildeS. sa...

Hei hei Line.
Så mange flotte lampar du viser her.
Alle er vakre på kvar sin måte.
Me har downlights i taket både på kjøkken og i stova, så det er litt vanskeleg med taklampar hjå oss, men kanskje eg kan klare å lure det til ein dag:)
Ha ei fin god veke.
Klem H.

. sa...

Nydelig lamper det må jeg si at du har funnet som du viser her.
ha en fin kveld

Mette sa...

Hei. Kjempefine lamper. Kan jeg spørre deg om hvilken dimensjon det er på dine Tolbodlamper. Jeg har sett at de kommer i to forskjellige størrelser.