lørdag, juli 28, 2007

33 eller 3 år - samme drømmestol!På Illums bolihus i København fant min sønn og jeg The Ball Chair av Eero Aarnio fra 1966. Denne kunne nok både mor og sønn tenkt å ta med seg hjem, men prisen var litt i stiveste laget er vel riktig og si. Stolen ble vist første gang på møbelmessen i Cologne i 1966.

Det er rart med de finske industri designerne det er så mange flinke og unike, men alle kommer liksom i skyggen av Alto. Men Earo Arnio er absolutt en favoritt. Andre kule stoler fra Earo Arnio:10 kommentarer:

Hulda sa...

Hei! Takk for hilsen på bloggen min. Jeg har sett i hele din nå, masse flott her, skal linke til deg. :)

Så flott dere hadde pynta kirka til din brors bryllup. Nydelig med pionene i de hengevasene på kirkebenkene. Hadde bruden pioner i brudebuketten? Minner meg om meg da jeg laget oppsatser og brudebukett til mitt bryllup. :)

organic-lizzi sa...

Dumpet innom siden din..her var det mye fint..:-)Fantastisk hus dere bor i.Vet ikke om du har kjøpt komfyr,men hvis ikke...Jeg har hatt gasskomf.i 15-20 år. Først begge deler og nå bare gass med elektrisk stekeovn.Keramisk topp er mye vanskeligere å holde rent.. Brød blir definitivt best på gass,men kaker og paier er kanskje lettere å steke i elektrisk. Ilva har jo den brede som har begge deler.Hadde ikke tvilt ett sekund,men det er jo mye penger og du skal like å lage mat på den,så greit å velge riktig..
Ha en fin søndag:-)

JULIE K sa...

Så tøffe stoler. Liker veldig godt de som henger i taket, men regner med at de koster endel ja : )

Malinken sa...

Stilige stoler, men lommeboka krymper seg bare ved tanken på hva de koster...;-)

Koselige bilder fra Danmark! Ser ut til at 3 åringen hadde det supert, selv om det ikke ble noe bading :-)

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

Guldkant På Livet sa...

O ja, den stolen är nog inte helt fel att sitta och njuta i... vilken härlig sommarbild på er i sanden med varsin glass! Mari.

moderncountry sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
moderncountry sa...

Vet du, jeg kjenner ikke til så mange flere, eller husker ikke heter det, designere enn Alvar Alto fra Finnland. Men så var jeg mer interessert i Danske designere da, som Arne Jakobsen, Hans Wegner, Paul Kjærholm og Piet Hein..Noen av dem da..jeg studerte jo Interiørdesign for 5 år siden og har hele tiden vært opptatt av design. Men de 2 siste åra har jeg blitt mer opptatt av å skape et mer personlig hjem med unikhet enn å fylle dem med designobjekter..må vel egentlig følge mer med..man blir jo helt glemsk! Noen fine sider med informasjon som du besøker? Med gode oppdateringer innen design? Stolen er kul og har sett den blitt brukt endel i musikkvideoer..kul både for voksne og barn, hehe :)

Elin sa...

Hei! Takk for besøk på bloggen min!
Det er noen kjempefine sider du har her. Er veldig spent på å følge utviklingen på malingsprosjektet! Ha en fin mandag :-)
Elin

HildeS. sa...

Hei hei.
Så stilige stolar.
Eg skulle gjerne hatt den som kan henge i taket:o)

Pulsatilla sa...

Sånne stoler synes jeg også er tøffe, men tror ikke riktig det er drømmestolen for meg. Småpikene er begeistret for mini-jukse-plastikkvarianten fra IKEA :-) Klarer ikke se for meg hvor slike stoler skulle få plass hjemme hos oss, men synes det er kjempeflott å se hos andre.