lørdag, juni 30, 2007

Komfyr
Vi driver med kjøkkenet om dagen, det er fortsatt litt frem men det er nå lov å begynne å planlegge skikkelig. Når det gjelder komfyr er jeg veldig usikker. Jeg er sikker på at øverst på ønskelisten står en ILVE, men skal den være 90 eller 100 cm bred. Skal jeg ha kjeramisk topp eller gass. Ser liksom for meg at det går tomt for Gass akkurat når jeg trenger det som mest. Men synes stekebordene på de med gass er så fine.

Hva er deres andres erfaringer med gass ovn.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo! Den ovnen var super fin... Mamma hadde gass før, den er savnet der de bor nå. Syrran har gass og keramiktopp, hun bruker gassen mest.. Så det betyr sikkert at de er veldig fornøyd med gass!!!! Hege

Emmeline sa...

Alle gourmet kokker sverger jo til gass, men siden jeg er en veldig hverdagslig suppepose kokk skal jeg ikke uttale meg.. Jeg har keramisk topp og ovn fra Ikea så det er ikke akkurat så veldig avansert på mitt kjøkken!!
De var jo veldig imponerende og flotte disse komfyrene, så lykke til med valget uansett.

Pulsatilla sa...

Her har jeg neppe uttalerett, med en ovn som er skarve 60 cm bred og jeg har null erfaring med gass, vi har induksjon. Men induksjon slår jeg gjerne et slag for! Skal visstnok være like raskt som gass. Og kjempefordel at den varmer bare i kjelen/panna, slik at det er slutt på fastsvidd melk på platetoppen og liten sjanse for store forbrenninger. Men jeg er nok også en typisk suppepose-kokk som emmeline :-)

Mitt hovedspørsmål når det kommer til gass; er hva med rengjøring? Ser så knotet ut å gjøre rent? Opplys meg gjerne, regner med det er enkelere enn det ser ut.

Guldkant På Livet sa...

Hej där, intressant inlägg, spis/ugn.. behöver vi ju alla...
Jag tycker dock det är som du säger snyggt med plattorna på en gaspis men kanske mera praktiskt med en keramikhäll?... Mari.( snygga var de du hade hittat i af..)

Karna sa...

TUSEN TAKK for gaven, det var slett ikke nødvendig!!!! Kjempe tøff, og jeg hadde akkurat kjøpt meg en pose med nytt salt også, så det passet kjempe fint!!!!

Disse komfyrene er så stilige, heldig du som kan få en slik...og ikke minst har plass.....

JULIE K sa...

Har noen venner som har gass ovn, og den er helt suveren. Selv er jeg litt redd alt som har gass, men det er nok sterkt overdrevet. Vet at de som er glad i å lage mat, liker gass ovner veldig : )

Hønemor sa...

Hei, for en koselig blogg du har!

Må si dere har gjort litt av en jobb på huset... En gammel stue på landet er jo en hver pikes drøm. Hvertfall min, men nå bygger vi nytt i gammel stil så da blir det nesten ;-)

Når det kommer til ovn så sverget jeg en gang på at jeg skulle ha gass i ny huset. Sverge burde jeg ikke gjøre, for hos oss blir det induksjon i stede. Har ikke prøvd det før så jeg kan ikke sammenligne med gass. Vi valgte induksjon pga minsteprinsen og så har jeg fått en plutselig angst for gass eksplosjon... *himler med øynene av meg selv*
Hadde jeg valget mellom gass og keramisk så hadde jeg valgt gass :)

Må bare legge til at det er ikke noe problem å rengjøre en gass topp. Delene løftes av og kan også hives i oppvaskmaskinen.

moderncountry sa...

Heisann!! Vet du, jeg har jo bodd i Nederland i snart 5 år og der har man nesten bare gass. Akkurat nå har vi Induksjon, men har brukt gass i flere år. Aldri noen problemer med det! Og gass har man alltid, beholderen er stor og man lager aldri så mye mat at den går tom når du står der kan du si, hehe..det er ikke som en beholder til varmtvann. Så gå for Gass du, kjempeflott med nye typer her i Norge og, dessuten koker vannet raskere enn du får tid til å bluke og skrur du av gassen ja da er varmen også borte. Så den er ikke bare praktisk men også barnevennlig!!
Så vil jeg takke for besøk og i tillegg også ønske deg en fortsatt fin sommer, masse klemmer fra Aina ;)

Lena sa...

Du, den der var jaggu lekker!
Jeg har nok heller ingen erfaring med gassovn, jeg har bare en vanlig "sliter" på mitt nye kjøkken. Med keramisk topp som er no' skikkelig herk. Bare så det er sagt.

Tenkte vel egentlig i bunn og grunn bare si at jeg følger med i bloggen din med stor interesse - du er både driftig og skikkelig kreativ. Kanksje du vil ta et oppdrag for meg - komme med noen tips og råd til å pusse opp en skikkelig kjipt soverom??? ;o)

laura sa...

Vi har bestilt oss 90 cm gass til vårt nye kjøkken. Har fått mange gode anbefalinger når det gjelder gasskomfyr.

Hyggelig blogg du har.

moderncountry sa...

Hei! Ville bare stikke innom og ønske deg en god helg jeg :) Kos dere masse! Klemmer fra meg ;)

Karna sa...

God sommer til deg også!